Förutom Illiana i Simona Ahrnstedts Betvingade (som jag tyvärr inte fick i min hand eftersom jag var för sjuk för att resa till Stockholm på releasefest men som jag nu spontanköpt på Partille Bokhandel i Göteborg) är det nog Anna Karenina som blir höstens romantiska hjältinna i en ny film. Trots att jag aldrig orkat mig igenom hela Anna Karenina sorgligt nog räcker det att läsa om karaktärerna för att vilja läsa hela boken, på riktigt; Kitty, den lilla söta bortskämda (spelad av Alicia Vikander i filmen), som till slut ändå väljer den idealistiske men kanske inte så snygge Levin, Dolly hennes storasyster som är förbannad på sin make på grund av dennes partajande –  det som får Anna att sätta sig på tåget för att försöka lösa konflikten, den tågresa som beseglar hennes öde. Annas träbock till make, hennes lille son Serjoza… och alla de andra. Har aldrig sett en dålig version av Anna Karenina så detta ska bli spännande. Nu väntar vi bara på filmatiseringen av Betvingade!