“Dina lektörsutlåtande är magiska! Din lista av utgivna författare måste vara lång vid det här laget. Att din hjälp har bidragit mycket, så mycket förstår jag. Så ett stort, varmt tack för din respons. Jag tror att jag har varit lika hjälpt av dina förbättringsförslag som av dina peppande ord. Tusen tack för din snabba, insiktsfulla, omfattande återkoppling! 👏🏼”

Sara Molin, ”Som en öppen bok”, (Norstedts förlag, 2020)

”Tusen tusen tack! Jag blev så glad att du har läst – och förstått – manuset precis så som jag vill att det ska landa :)!”
Bettina Bieberstein Lee, lektörsklient
 
”Du läste ju en tidig version av manuset och gav mig, som alltid, otroligt värdefull feedback som jag haft stor nytta av.”
 
Monica Rehn, ”Lögnaren”, (Polaris 2023), ”Älskarinnan,” (Polaris 2024)
 
”Jag är otroligt glad över att just du var redaktör. Du är en fantastisk lektör/redaktör/manuskonsult. Ett proffs!”
 
Katarina Wilk, ”De Förblindade”, (Ordberoende förlag 2024)
 
 
”Vi är så oerhört tacksamma för din fina, gedigna, samtidigt känsliga, feedback.”
 
Ewa Åkerlind, förläggare, Ordberoende förlag
 
”Vilken fantastiskt fin och spännande läsning du gjort av mitt manus. Du förstår verkligen och dessutom ger du mig en nyckel till det jag saknat. Jag vill bara kasta mig in i manuset igen och fundera vidare. Så tacksam för alla dina kloka tankar, din förståelse av vad jag vill.”
 
Eva Swedenmark, författare
 
 

”Aldrig hade jag kunnat drömma om att mitt debutmanus skulle hamna i budgivning mellan två förlag. Åter igen stort TACK du grymma lektör för dina hårda men rättvisa synpunkter på mitt råmanus och dina kloka inspel som gjorde att Rovhjärta blev vässat till att konkurrera med de största.” 

– Ulrika Rolfsdotter, ”Rovhjärta”, (Bazar förlag, 2021)

”Så himla glad över hjälpen från dig. Tusen tack för ditt långa och gedigna utlåtande. Så mycket bra synpunkter och kommentarer. Flera av dem kändes som en pollett som trilla ner bara av att läsa vad du skrivit. Det betyder så mycket att du tagit dig an texten!”
– Karolina Schutzer,Under stjärnorna i Paris”, (Louise Bäckelin förlag, 2023)
 
”Din kritik var välformulerad, ödmjuk och på en gång konkret och tolkningsbar på ett kreativt sätt – faktum är att den blir bättre för var gång jag läser den.”
Ingrid Jönsson, barnboksförfattare
 
”Stort tack för ditt utlåtande, din återkoppling var guld värd!”
Sten Rosendal,Värmevåg”, (Förlag Futur, 2022)
 

”Tack för fina kommentarer på min första bok.”

– Jessica Schiefauer, ”Om du var jag”, (Bonnier Carlsen förlag, 2009)

”Så otroligt glad över din läsning, att jag lyckats förmedla det jag ville (du satte ord på så mycket av det jag själv velat få fram med berättelsen utan att kunna formulera det ens för mig själv.) Är jättetacksam för ditt fina och snabba utlåtande. Kommer rekommendera dig varmt och definitivt återvända som kund :)”

Nina de Geer, ”Sommarsorger”, (Ordfront 2022)

”Det var väldigt intressant och läsa din uppfattning av manusets idé, tema, budskap osv. Det var som att du, med dina ord, ringat in perfekt vad den handlar om och vad jag vill förmedla. Du har förstått mer av texten än jag själv. Nästan kusligt.”
Ted Stenström, ”Drömmegården”, (Ekström & Garay 2021)

”Tack så jättemycket för utlåtandet. Jag tror definitivt att du är någonting på spåren. Jag känner mig jättenöjd med dina förslag och här känner jag redan nu att det borde vara genomförbart, även om det blir en hel del arbete. Så tusen tack!” 

Lovisa Qvarfort Wistrand, (lektörsklient 2022)

 
 
”En eloge till dig. Så otroligt bra och konstruktiva synpunkter! Din respons är oerhört värdefull för mig, du är värd varenda krona! Efter tre utgivna böcker minns jag fortfarande spänningen, pirret, andlösheten när jag fick återkopplingen från dig, Jenny. Träffsäkra kloka kommentarer på mitt första utkast till Bettys värld – som blev en trilogi. Tack för lysande lektörskap.”

Marie-Louise Marc,Bettys värld”, (Printz Publishing 2016)

 
”Stort tack för din värdefulla feedback! Fick både energi, för att det känns som att jag är ”nära”, och viktiga idéer att utveckla.”
Anna Gullstrand, lektörsklient
 
”Tack för dina kloka svar. Du är grym!”
 – Anna Bergman, lektörsklient
 
”FAN VILKEN BRA ÅTERKOPPLING!!:)”
Jan Björkman, lektörsklient
 
”Tack! Du lyfter mig när det är som jobbigast!”
Helen Stommel Olsson, ”Gangsterprinsessan”, ”Den nakna flickan”, (Bladh by Bladh 2017, 2019)
 
”Tack tack tack!!!! Jag är helt knockad och så otroligt tacksam och rörd. Över det fina sätt du tagit dig an mitt manus och på det ödmjuka och konstruktiva sätt du förfinar det.”
 – Linda Netsman,Livet på landet enligt Sophie Manie”, (Bladh by Bladh 2019)
 
”Jenny, inledningen i ditt lektörsutlåtande av ”Moratorium” gav mig sådan kraft och inspiration. Jag har burit med mig dina ord: ”Jag är verkligen helt blown away”. Din konstruktiva feedback har varit ovärderligt för mitt skrivande. Du har lärt mig att förstå vikten av att alla delar ska hänga ihop till en helhet och att allt ska kunna knytas till berättelsens kärna. Manuset är antaget av Modernista och kommer ut i april 2019. Stort tack!”
Monica Rehn,Moratorium”, (Modernista 2019)
 
 
”Det känns som du verkligen sätter ord och har uppfattat vad jag vill säga med manuset och jag tycker att jag har lärt mig så mycket. Tack!”
 
Helena Kubicek Boye, ”Innan snön faller”, (Bokfabriken 2018)
 
”Alltså du är ju makalös! Tack för all hjälp i detta. Du gav mig den skjuts jag behövde. Det är så svårt att se själv var det fallerar, men som den strålande pedagog du är fick du mig att se det! Det är verkligen coachning i sin allra bästa form.”
 
Cecilia Sahlström, ”I egna händer”, (Bokfabriken 2018 ), ”Under ytan, (Bokfabriken 2020)
 
 
 ”Idag har jag varit uppe på förlaget och signat, druckit bubbel och diskuterat utgivningsplanen.// Samtidigt tänker jag på dig igen, tusen tack för hjälpen med lektörsläsningen och insikter om hur jag borde lägga upp min bok.”
 
Kristin Fägerskjöld, ”Klar himmel”, (Louise Bäckelin förlag, 2020)
 
 
”Stort tack! Återigen bra och konstruktiv feedback från dig som jag tar med mig!”
 
– Therese Slettengren, ”Blott en dag”, (Hoi förlag 2018)
 

”Mitt manus ”Middagsmörker” har blivit antaget av Opal förlag! Det är en dröm som går i uppfyllelse och jag vet att det inte hade blivit verklighet utan din fantastiska feedback!”

Charlotte Cederlund, ”Middagsmörker”, (Opal förlag 2016), ”Midnattsljus”, (Opal förlag 2018)

”Stort tack för ditt utlåtande! Du har lyckats att få mig att bli sugen på att kasta mig över mitt manus igen!”
Susanne Schemper, ”Osynlig närvaro”, (Bokförlaget SOL 2018)
 
”Det är guld värt att få hjälp av ett till par ögon. Varmt tack för din hjälp, dina skarpsynta kommentarer och din uppmuntran!”
 
Karin Söderlund Leifler, ”I sparvens klor”, (Tidsfönster förlag 2018)
 
”Tack för ditt utlåtande, som är ovärderligt för mig! Du är gud!”

– Anna Eidem,  ”De dömdas rop”, (Visto 2018)

 ”Jag tycker att din kritik känns konstruktiv och genomtänkt, och den har gett mig flera uppslag och idéer om hur jag kan gå vidare med nästa utkast. Som kund jag väldigt nöjd med din insats. Det var prisvärt, gick snabbt och mynnade ut i användbar feedback.”
 
Love Kölle, lektörsklient
 

”Stort tack för jobbet du gjorde med manuset! Jag tyckte att ditt utlåtande var tydligt och klart och det var bra att få någon annans ögon på det redan i det grova skedet som var, att få bekräftat att storyn höll, och syn på det som var tveksammast. Opal förlag nappade, och det skall bli en bok som kommer ut till våren 2018. ”Kod: Orestes.”

Maria Engstrand, ”Kod: Orestes” (Opal 2018)

 
”Jag är jättenöjd, känner att du verkligen har träffat mitt i prick på sådant jag själv funderat på! Så tack för bra input.”
 
Åsa Öhnell, lektörsklient

”För nån vecka sen fick jag äntligen positivt besked från Förlaget M. Min debut kommer nästa höst! 🙂 Utan dig skulle det knappast ha blivit något! Så tusen tack för all pepp och alla råd jag fått av dig. Det har varit ovärderligt! 🙂

Michaela von Kügelgen, ” Vad heter ångest på spanska?”( Förlaget M, 2017)

”Idag kom äntligen beskedet, i februari publiceras ”Hemma där hjärtat väntar” på Harper Collins förlag. Ett stort och varmt tack för all vägledning och stöttning kring mitt manus.”

Sofia Ymén,  ”Hemma där hjärtat väntar” (HarperCollins Nordic 2017)

Om lektörstjänst på engelska;

”Jenny!

Tack för ditt ovärderliga lektörsutlåtande för mitt engelska manuskript, ”A Hair’s Breadth – A Leap Beyond Chance”.

Du hjälpte mig skingra en hel del tvivel som jag och min korrekturläsare satt i eftersom vi med tiden blivit ”manusblinda”. Ett mycket gediget och kvalitativt utlåtande får jag säga. Och sen, om inte viktigare så iallafall oerhört skickligt det med, var de förbättringar som du påpekade att boken behövde för läsarens bästa. Dessa stycken som du kunde lyfta fram och på ett begripligt sätt beskriva olika tillvägagångssätt som skulle kunna göra handlingen än mer vänlig för läsflytet.

Precis dessa delar som du gav din konstruktiva kritik på hade jag, Suzannah Young – min engelska korr-läsare, samt några av testläsarna upplevt som knöliga men ingen av oss kunde sätta ord på det. Det var du och din förmåga som gav mig den feedback och den insikt jag behövde för att kunna skapa omformuleringarna.

Jag är dig evigt tacksam och kommer definitivt att anlita dig i framtiden. Ett mycket bra samarbete!

Tänk att du var den jag fastnade för när jag Googlade ” svensk lektör engelska manus”. A match made in creator’s heaven!”

Lotten Säfström, lektörsklient, A Hair’s Breadth – A Leap Beyond Chance, (Salto de Vita, 2019)

”Your feedback was extensive and to the point as was your reply to my follow-up question. I have taken your input to heart and can now understand how and why my story can be improved. I will definitely use your service again.”

Daniel Bassett, lektörstjänst 

Fler röster om lektörstjänsten; 

”Tack återigen för ett riktigt bra utlåtande. Jag uppskattar verkligen de punkter du lyfte fram om karaktärerna. Detta är utan tvekan det mest ingående utlåtande jag fått av en svensk lektör!”

William Ustav, lektörsklient

Jag vet att dina synpunkter och input på manuset hade en avgörande betydelse för att min första roman blev antagen.”

– Simona Ahrnstedt om ”Överenskommelser” (Damm förlag 2010)

”Jag skrev om, skrev till, tog till mig dina råd. Frank förlag nappade omgående och vi skrev kontrakt i fredags. Stort tack till dig för att du hjälpte mig så bra.”

       – Annika Estassy Lovén om ”Solviken” (Frank förlag 2014)

”Kommentarerna rörde alltifrån språk till karaktärsutveckling och bokens dramaturgiska uppbyggnad. Jag hade mycket nytta av dina kommentarer, och boken antogs sedan av Bokförlaget Forum. Jag kan varmt rekommendera Jenny.”

       – Katarina Bivald om ”Läsarna i Broken Wheel rekommenderar” (Forum 2014)