Att skriva noveller för svenska veckotidningar (7 lektioner)

Pris 2900 kronor inkl. moms

Den här kursen kan vara en bra grund om man till exempel vill skriva feelgood, chiclit eller romance. Den lär dig skriva underhållande, lättillgängligt och handlingsdrivet. Jag har som lärare lång erfarenhet av att skriva noveller och följetongar för olika veckotidningar både i Sverige och Norge och flera deltagare har snabbt tjänat in kursavgiften genom att själva sälja texter. Kursen ger dig bra redskap vad gäller olika skrivarmässiga tekniker som berättarperspektiv, att skapa intrig, slipa språket och karaktärsskildring.

Att skriva romaner för svenska veckotidningar (10 lektioner)

Pris 4900 kronor inkl. moms

Kursen kan vara en bra förberedelse för den som vill skriva inom feelgood- eller spänningsgenren, men är osäker på hur man pusslar ihop en intrig och utvecklar en handling med framåtrörelse. Svenska originalskrivna följetongar är dessutom eftersökta av tidningarna och den här kursen lär dig utveckla handlingen för en längre historia, skapa ett brett karaktärsgalleri, utveckla bihandlingar och samtidigt hålla spänningen igång till sista meningen. Du lär dig om konstruktion av en längre handling med ett starkt narrativ, om dramaturgi, cliffhangers och andra genremässiga knep. Och om miljöernas betydelse. Som lärare har jag lång erfarenhet av att skriva feelgood och deckare för veckotidningar i Sverige och Norge, och i ljudboksformat för Saga Egmont.

Nyhet: Att skriva noveller för veckotidningar EXPRESS! (3 lektioner)

Pris 1800 kronor inkl. moms

Kanske har du redan viss skrivvana? Att skriva för veckotidningsmarknaden ställer ändå vissa krav vad gäller form och innehåll, som till exempel en drivande handling. På tre lektioner lär du dig vad som gäller just för veckotidningsnoveller vad gäller handling, karaktärer och marknaden.

GRATIS! Att skriva om sitt liv (7 lektioner för självstudier)

Vill du börja skriva om ditt eget liv? Den här kursen är inte inriktad på att bli bättre på skrivandet hantverk i första hand utan för att komma i gång med skrivandet utifrån några givna ramar. Du får enkla övningar som alla kretsar kring den självbiografiska upplevelsen på något sätt; till exempel att skriva terapeutiskt, skriva om en milstolpe i livet, skriva om arbetslivet eller skriva om sin släkt.

(Alla kurser är på distans och ges via mail och du anmäler genom att skicka ett mail till mig. Anmälan är bindande. Kursera ges löpande och du kan börja när du vill, inga fasta kursstarter.)