…. som jag gått med i. Bara ett än så länge. Som gammal trogen läsare av Lottaböckerna har jag hittat sällskapet för Ester-Ringnér Lundgren som var kvinnan bakom pseudonymen Merri Vik. Dels för att Lottaböckerna gav mig så mycket när jag läste dem som yngre, sedan när jag läst om dem igen slogs jag av hur friskt, humoristiskt och väl skrivna de är.  Och så hittade jag sällskapets hemsida och de verkade hitta på så mysiga saker tillsammans. Andra författarsällskap jag önskat bli medlem i, om de funnits:

– Anna-Lisa Wärnlöfsällskapet (skrev under pseudonymen Claque). Denna bortglömda kåsörs fyra böcker om Pella handlade om samma sak som många andra flickböcker; en tonårstjejs liv i en liten småstad på femtiotalet, med skolgång, förälskelser och kompisar. Men Pellaböckerna är mer än så, de är djupt personliga och egensinniga med ett originellt, vässat språk. Claque skrev även om den sturska Fredrike i ”Pojken en trappa upp” och ”Fredrikes barn”.

– Maria Gripesällskapet; att det inte finns ett sådant gör mig ledsen. Eller gör det det? Vi hade haft träffar i någon stor sekelskiftesvåning i Uppsala och diskutera de metafysiska och paranormala implikationerna i några av hennes böcker i skenet från en flammande brasa i kaminen…

Till att börja med…