Stenshuvud
I höst ska jag ordna ett nytt skrivretreat på Österlen.
Det innebär att du som vill ägna dig helhjärtat åt ditt skrivande kan hyra in dig en till sju veckor i ett charmigt hus i vacker, lantlig miljö under september och oktober 2016
Huset är en familjeägd gård från 1870talet som sedan ett år bara används för uthyrning. (Se bifogade bilder nedan.)
Max två författare kan hyra huset samtidigt per vecka, förutom jag själv som bor i en separat del av samma hus. Retreatet är tänkt så att deltagare styr sin egen tid och har möjlighet att ägna sig helhjärtat just åt sitt eget skrivprojekt.
Huset är stort och deltagare kan få sin ”vrå” för att sitta och skriva ostört, det finns också flera uteplatser. Kök och badrum delas av deltagarna.
Du kan förstås också hyra hela huset själv.
Pris 1200 kr/vecka (lördag – fredag).
I hyran ingår;
eget rum
wifi
tv finns i huset
badrum med dusch/badkar, tvättmaskin, torktumlare
öppen spis med brasa
lantlig frid och rofylld miljö
Huset ligger i utkanten av byn Raskarum mitt mellan Rörum och Kivik, omgivet av ängar och beteshagar, ca 1,5 km landsväg från St Olof där det finns ett välsorterat ICA och ett fint bageri. (Man kan också gå in till St Olof via det gamla ångloksspåret, det tar ”bara” 50 minuter och då har man verkligen gjort sig förtjänt av några kanelbullar…)
Simrishamn ligger ca 2 mil bort och där finns bibliotek, apotek, Systembolag, Vårdcentral och allt annat man kan behöva för en längre vistelse.
Kommunikationer; förutom Skånetrafikens bussar finns iallafall en bil (min) samt 1- 2 cyklar som man kan låna. För utflykter som till Haväng, Stenshuvud, Kivik kan man samordna bilturer, annars kan man göra väldigt fina promenader med utgångspunkt från huset te x till Gyllebosjön.
Hur man tar sig dit: tåg till Malmö, sedan byte till Pågatåg till Simrishamn eller Smedstorp. Jag hämtar och lämnar deltagare vid stationen med bilen.
Mathållningen och städning står man själv för och sängkläder och handduk medtages.
Några deltagare om retreatet i maj:
”En ynnest att få bo här”
 
”Jag vill stanna en vecka till!”
 
”Jag är lyrisk”
 
”Ett underbart hus”
Möjliga datum att hyra är alltså:
 
I september:

10/9 – 16/9

17/9 – 23/9 (fullbokat)

24/9 – 30/9 (fullbokad)

 

I oktober:

1/10 – 7/10 (1 plats kvar)

8/10 – 14/10

15/10 – 21/10

22/10- 28/10 (1 plats kvar)

OBS! textrespons, handledning, coaching ingår alltså inte, däremot om du vill boka in mig så går det ju bra eftersom jag är på plats.
Om du känner att det här kan vara av intresse för dig så maila gärna så fort som möjligt och om du kan redan nu berätta vilken/vilka veckor som skulle vara tänkbara alternativ så får jag en bild av läget.
huset
kök
Sovrum 1